Interieuradvies Zaans monumentaal houten huis in Noord-Holland

Een bijzondere interieur uitdaging

Het begon allemaal met de vraag (v.d.) klant of ik hun huidige huis wilde restylen: d.w.z. nieuwe meubels, nieuw kleuren, verlichting, karpet, gordijnen etc etc.
Volop waren we daarmee mee aan de slag toen er dat ene telefoontje kwam:
“Stop maar Véronique, we gaan dit huis verkopen en kopen en een ander huis in ons dorp. Een huis waar we al jaren verliefd op zijn, maar wat maar niet in de verkoop ging, maar nu wel, zei de klant”.
Weliswaar heel blij en fijn voor hen, moest ik toch even slikken, want het betekende dat al het werk de prullenbak in kon en was er voorlopig even geen werk te doen in het mooie Noord-Holland.

Ja en dan word je enkele maanden later toch gevraagd voor interieuradvies, deel II 🙂  meedenken over een bijzonder huis in een net zo’n bijzondere omgeving.
Wie wil daar niet wonen….althans, dan moet je eerst wel door een aantal dingen heen kunnen én ook willen kijken.
Een romantisch monumentaal Zaans houten woonhuis, sterker nog, voorheen een oud snoepwinkeltje, met achter dat woonwinkeltje het woonhuis.
Volledig verouderd, verwaarloosd en zelfs in verval geraakt.

Op een koude winterdag ben ik dus wederom naar Noord-Holland getogen om vervolgens weer in een soort Anton Pieck wereld terecht te komen, met dito huizen.
Sinds die bewuste winterdag zijn we inmiddels een flink aantal moodboards, interieurontwerpen, keukenschetsen met 3D visualisaties verder.
1 ding staat vast; het snoepwinkeltje moet behouden blijven, met enkele aanpassingen daargelaten.
De echte harde keuzes m.b.t. vloeren, deuren, verlichting, meubels, kleuren, laat nog even op zich wachten maar de denklijnen en ideeën zijn uitgezet en helder.

Maaaaaar…….. eerst zitten ‘we’ volop in de verbouwingen, zelfs het hele huis wordt opgetild om het te voorzien van een nieuw fundament.

Ik houd jullie op de hoogte!

WORDT VERVOLGD!

 

Hartelijke groet,

 

Véronique

 

links van brug zicht op woonhuis

links van brug zicht op woonhuis

interieuradvies

voorzijde woonhuis

zijkant woonhuis aan water

zijkant woonhuis

keuken, keuken en nog eens keuken – in Zuid-Frankrijk

Mijn eerste echt grote keukenproject in het buitenland, inclusief renovatie én het leggen van een antieke “terre-cuit” inclusief nieuwe betonvloer met wapening in keuken en hal in het Zuiden van Frankrijk, is een feit.

Oefening baart kunst zeggen ze wel eens, maar in dit geval is dat zeker geen understatement.
Fijn dat ik kon ‘oefenen’……. bij ons zelf dan …….want zo’n project over de grens, is niet alléén een kwestie van mooi inrichten en creatief bezig zijn, maar omvat zoveeeeeel meer.

De volgende aspecten kwamen (meer dan eens) aan bod:

 • Offertes aanvragen bij meerdere ‘keukenboeren’.
  Tja, zat ik daar ineens in Cannes in het Frans te tokkelen over keukens: wat ik wilde, hoe ik het wilde en met welke materialen en kleuren ik het wilde;
 • en dan niet te vergeten het aanleren van alle technische, Franse keukentermen als: afzuigkap, gasfornuis, aanrecht en ga zo nog maar door. Ik zal ze nooit meer vergeten;
 • Het leggen van de juiste contacten en afstemmen met, ja gelukkig ook 1 Nederlander, John.
  John zou zich gaan toeleggen op het slopen en afvoeren van de oude keuken, het repareren en schilderen van de muren en het plaatsen van de nieuwe keuken.
 • Het contact met de Fransman, dhr. Saluzzo (klinkt trouwens wel erg Italiaans) van de antieke bouwmaterialenhandel.
  Duizenden whatsapp berichten gingen over en weer, geïllustreerd met foto’s van diverse terracotta vloeren. Wel goed, niet goed? Wanneer kunt u leveren, wat kost zo’n vloer. Verkoopt u ook terracotta plinten? Nee, dat is nou jammer, kan ik daar weer achteraan….. Gek werd ik er van, want zonder vloer, ook geen keuken. En ja, laat nou net de vloer + een mooie plint, uiterst belangrijk zijn voor een fraai eindresultaat;
 • En natuurlijk hadden we daar ook de loodgieter en elektricien in één: Vianney. Over deze laatste, één en al lof.  Een jonge gedreven Franse ondernemer. Komt op tijd, is vriendelijk en denkt met je mee. Onthouden dus;
 • Budgetbewaking. Jawel, ik had een budget!
  Het bedrag ga ik niet noemen J, maar het was dus rekenen geblazen. Lang leve Excel. Toch wel fijn wanneer je de nodige ervaring hebt opgedaan met Microsoft Office Pakketten.
  En met een projectmanager als echtgenoot is het natuurlijk niet echt de bedoeling dat je een budget met duizenden euro’s overschrijdt. Enfin, gelijk heeft ie natuurlijk;
 • En dan tot slot de planning én bewaking van diezelfde planning.
  Ook hier werd mijn goede vriend Excel weer bij betrokken. Met meer dan 60 punten/acties, blokjes in allerlei kleurtjes hebben we eindstreep gehaald…..op het nippertje weliswaar, want zaterdag 12/4 komen de eerste gasten.

 

Maar het resultaat is echt prachtig!

De ruimte is licht, lijkt optisch 2 x zo ruim, en de keuken zelf is ook heel praktisch en dat is prettiger dan ik had verwacht.

Inmiddels een paar dagen verder is het ontwerp voor een nieuwe ‘keukenklant’,  gelukkig wel in Nederland, bijna klaar…….en zaterdag is de afspraak! Laat maar komen die keukens, we gaan ervoor!

 

Voor een interieuradvies, keukenadvies en bouwbegeleiding, neem contact op met Véronique Jansen,  M: 06 20 74 55 05,  http://www.interieur.andrewho.nl of http://www.interieuradvies-tweedewoning.nl of mail naar: veronique@interieur.andrewho.nl

interieuradvies keuken


interieur keukenadvies

 

 

 

 

 

 

 

 

interieuradvies keuken

detail keukenadviesinterieuradvies keuken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inspirerende kleuren 2014: interieuradvies, kleuradvies, mode en patronen

Inspirerende kleuren 2014: interieuradvies, kleuradvies, mode en patronen
Als liefhebster voor alles wat met kleur te maken heeft, ben ik altijd benieuwd naar welke kleur Pantone uitroept als “de kleur van het jaar”. Voor het jaar 2014 is dit de wel heel inspirerende kleur: Radiant Orchid. Laat dit nu net ook een van de  kleuren zijn, die je repeterend terug vindt in mijn eigen huis. Of dit nu een geschilderde wand is of een kussen, het is een kleur waar ik vrolijk van wordt, hij past bij mij. Als u nu denkt dat ik dit veel gebruik bij een interieuradvies en kleuradvies…dan moet ik u teleurstellen. We kiezen vaak voor veilig, op een enkele uitzondering na. Klanten die mij vragen om een kleuradvies/interieuradvies en iets met DESIGN (vaak ook kunstliefhebbers) hebben, hebben eerder de neiging om eens ‘gek’ te doen. Wellicht zijn zij geïnspireerd door iconen als: Mondriaan, Chagall en Picasso.

Pantone- en Ralkleuren
Pantone is de naam van een bedrijf dat kleurcoderingen publiceert in de drukkerswereld. De coderingen, zoals PMS 200 (‘Pantone Matching System’) werden in 1963 voor het eerst gepubliceerd.

Pantone is elkaar jaar medebepalend als het gaat om de trend op kleurgebied.
RAL is een coderingssysteem om kleuren van verf en andere coatings te definiëren. Het systeem is in 1927 in Duitsland ontwikkeld; RAL (ReichsAusschuss für Lieferbedingungen).
Met name de laatste wordt veel gebruikt bij een kleuradvies en interieuradvies.

Patronen / patterns 2014
2014 wordt het jaar van geometrische vormen. Ik voorspel het u.
Jaren waren ze wat op de achtergrond binnen een interieuradvies, maar nu kunnen we er niet omheen. I love it, vooral in combinatie met andere gedurfde patronen.

Moodboard: Inspiring Colors 2014
Geinspireerd door deze prachtige kleur, Ofschoon de winter nog moet beginnen, heb ik het het voorjaar vast in huis gehaald. De kleur Radiant Orchid heb ik gecombineerd met de Pantone kleur 2013: Emerald Green

Ik wens u fijne kerstdagen en kleurrijk 2014 toe.

 

Véronique Jansen

 

Inspirerende kleuren 2014

Meubeladvies versus Kunstadvies

Een kunstadvies, onderdeel van een meubeladvies en interieuradvies

Vandaag, vrijdag 29/11 is het weer one of these days…….
Een dag dat je het toch echt moet hebben van gezelligheid in huis, van aangestoken kaarsen en als het even een kan, een brandend vuurtje in je eigen openhaard. Natuurlijk is dat laatste niet voor iedereen weggelegd. Dat begrijp ik heel goed. Naast het geven van meubeladvies en verlichtingsadvies in deze donkere dagen voor Kerst, is het juist zo leuk dat ik voor 1 van mijn klanten, 2 kunstwerken mocht bedenken. Dus geen meubeladvies, maar een kunstadvies.

Een schilderij waar je vrolijk van wordt, was het motto van de klant, al is het maar door bijzonder kleurgebruik.
Zelf ben ik razend enthousiast over deze kunstenares. Het past bij mij…..zeg ik altijd! Gedurfd kleurgebruik, creatief en wat naïef. Begrijp me goed, ik houd ook van abstract, juist in contrast met het hiervoor genoemde.

Wanneer ik benaderd wordt voor een interieuradvies, meubeladvies etc. wordt vaak gevraagd: “Adviseer je ook in kunst? Nee, niet heel vaak moet ik dan toegeven. Maar waarom dan niet, het is toch een essentieel onderdeel van wat een interieur bijzonder maakt. Ja, dat klopt, maar bij kunst is er geen gulden middenweg, je vindt het mooi of niet”!

Een interieuradvies, is op maat. Kunst is niet te kneden. Het raakt je, of het raakt je niet! Daarom was ik dan ook heel dankbaar toen 1 van mijn eerste en meest trouwe klanten mij weer om advies vroeg….nee, geen meubeladvies of kleuradvies dit keer, maar voor een Kunstadvies. Het zijn de 2 grootste werken op de foto geworden.

Ik wens iedereen een gezellig, herfstig en inspirerend weekend toe!

 

Warme groeten, Véronique

 

schilderijen door interieur in kleur

schilderijen voor klant

 

Zomeractie bij Interieur in Kleur – interieuradvies

ZOMERAKTIE 20% KORTING DIVERSE LABELS

Op de eerste tropische dag van deze Zomer van 2013, toch maar weer even een keer bloggen.

Na 7,5 jaar een eigen interieuradvies-bureau te hebben leek het mij een leuke geste om een keer wat terug te doen voor vaste klanten die inmiddels al meerdere keren de hulp van ‘Interieur in Kleur’ hebben ingeroepen.

De mailing is vorige week de deur uitgegaan. Enerzijds verwacht ik niet heel veel respons, want er zijn maar weinig mensen die met dit weer aan een update van hun interieur denken. Anderzijds kan het in deze zware economische tijden toch een extra duwtje in de rug zijn om toch die mooie bank, eettafel, verlichting, gordijnen, blinds, of wat dan ook aan te schaffen. Juist dus in de Zomer, om er dan in het najaar weer gezellig en warmpjes bij te zitten.

Wij werken de hele zomer door……dus het kan voor ons niet druk genoeg zijn! :-).

Ik ga nu lekker de tuin in, genieten van dit heerlijke weer, uiteraard met een lekker glas witte wijn.
PROOST!

Een warme groet van,

 

Véronique