Inspirerende kleuren 2014: interieuradvies, kleuradvies, mode en patronen

Inspirerende kleuren 2014: interieuradvies, kleuradvies, mode en patronen
Als liefhebster voor alles wat met kleur te maken heeft, ben ik altijd benieuwd naar welke kleur Pantone uitroept als “de kleur van het jaar”. Voor het jaar 2014 is dit de wel heel inspirerende kleur: Radiant Orchid. Laat dit nu net ook een van de  kleuren zijn, die je repeterend terug vindt in mijn eigen huis. Of dit nu een geschilderde wand is of een kussen, het is een kleur waar ik vrolijk van wordt, hij past bij mij. Als u nu denkt dat ik dit veel gebruik bij een interieuradvies en kleuradvies…dan moet ik u teleurstellen. We kiezen vaak voor veilig, op een enkele uitzondering na. Klanten die mij vragen om een kleuradvies/interieuradvies en iets met DESIGN (vaak ook kunstliefhebbers) hebben, hebben eerder de neiging om eens ‘gek’ te doen. Wellicht zijn zij geïnspireerd door iconen als: Mondriaan, Chagall en Picasso.

Pantone- en Ralkleuren
Pantone is de naam van een bedrijf dat kleurcoderingen publiceert in de drukkerswereld. De coderingen, zoals PMS 200 (‘Pantone Matching System’) werden in 1963 voor het eerst gepubliceerd.

Pantone is elkaar jaar medebepalend als het gaat om de trend op kleurgebied.
RAL is een coderingssysteem om kleuren van verf en andere coatings te definiëren. Het systeem is in 1927 in Duitsland ontwikkeld; RAL (ReichsAusschuss für Lieferbedingungen).
Met name de laatste wordt veel gebruikt bij een kleuradvies en interieuradvies.

Patronen / patterns 2014
2014 wordt het jaar van geometrische vormen. Ik voorspel het u.
Jaren waren ze wat op de achtergrond binnen een interieuradvies, maar nu kunnen we er niet omheen. I love it, vooral in combinatie met andere gedurfde patronen.

Moodboard: Inspiring Colors 2014
Geinspireerd door deze prachtige kleur, Ofschoon de winter nog moet beginnen, heb ik het het voorjaar vast in huis gehaald. De kleur Radiant Orchid heb ik gecombineerd met de Pantone kleur 2013: Emerald Green

Ik wens u fijne kerstdagen en kleurrijk 2014 toe.

 

Véronique Jansen

 

Inspirerende kleuren 2014